27 Nisan 2010 Salı

Akgül Tatlısı

AKGÜL TATLISI



3 adet hazır yufka

1 çay bardağı toz şeker

2 su bardağı sövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı süt

Üzeri İçin;

yarım paket tereyağı

Şurup İçin;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri İçin;

1 çorba kaşığı hindistancevizi



Şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır, diğer taraftan her yufka üçden olarak 8 parçaya kesilir. Badem, toz şeker, tarçın, süt iyice karıştırılır yufkaların geniş kenarına paylaştırılır, önce rulo yapılır, sonra kendi etrafında gül börek gibi döbdürülür, yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirilir, tepsinin ağzı yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile sıkıca kapatılır, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekip servis yapılacağı sırada üzerlerine hindistancevizi serpilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP