27 Nisan 2010 Salı

BABA TATLISI

BABA TATLISI



Malzeme :

500 gr. un

30 gr. maya

2S0 gr. süt

3 yumurta

15O gr. margarin

40 gr. pudra şekeri

5 gr. tuz



Yapılışı:

Un çalışılacak yere elenir. Ortası havuz gibi açılır. Maya, süt konur. Biraz karıştırılıp yumurta ilave edilir. Un yavaş yavaş alınır. Yumuşatılmış margarin ve tuzla karıştırılarak hamur haline getirilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. İki misli kabarıncaya kadar hamur bekletilir, yağlanmış küçük tartölet veya briyoş kalıplarına kalıbın yarısı kadar konur. İki misli kabarıncaya kadar bırakılır. Orta hararetteki fırında pişirilir, kalıptan çıkarılır. Ilık şuruba atılır. Delikli kepçeyle şuruptan alınıp, soğutulur. Arası kesilip krema konur, kapatılır. Üzerine krema birer kiraz şekerlemesi konur. İnce çekilmiş antep fıstığı ile servis yapılır.

Şurubu 1 kilo şeker üç bardak su ile hazırlanır. Limon ile kestirilir. Şurup soğursa tekrar kaynatılır, babalar içine atılır. Daima biri soğuk diğeri sıcak olur.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Baba Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP