27 Nisan 2010 Salı

Babil

BABİL



(2003 ABD İşgalinde Yurtları İçin Ölen Irak'lıların Anısına)



125 gr. Tereyağı

125 gr. Margarin

2 Adet yumurta

3 Su bardağı un

1 Çay kaşığı sirke

Yarım su bardağı yoğurt

1 Çay kaşığı tuz

2 Su bardağı ince dövülmüş ceviz içi

Şerbeti İçin:

2,5 Su bardağı toz şeker

3 Su bardağı su

1 Çorba kaşığı limon suyu



# Öncelikle su, şeker kaynatılıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır.

# Diğer taraftan hamur yoğurma kabına kırılmış yumurtalar, yoğurt, sirke, tuz ve yedirerek un konur.

# Hamurun özleşmesi için bir süre yoğrulur, yarım saat kadar üzeri kapalı dinlendirilir.

# Dinlenen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve pazı yapılır.

# Her pazı açılabilecek en ince şekilde açılır. Açılan yufkalar, kibrit kutusunun geniş tarafı kadar kalınlıkta şerit şeklinde kesilir.

# 5 adet şerit üst üste konur ve enine kare olacak şekilde tekrar kesilir. (üst üste duran 5 adet kare yufka elde edilir.)

# Kare şeklinde kesilmiş 5 adet yufka alınır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konur. Kareler köşeden köşeye üçgen şeklinde katlanır, kenarlarına parmak ucuyla bastırılır. Kalan 11 pazı da aynı şekilde hazırlanır.

# Tereyağı ve margarin birlikte eritilir. Eritilmiş mevcut yağ ile önce tepsi yağlanır.

# Yağlanan tepsiye babiller, birincinin üçgen kısmı ikincinin kalın kısmının altında kalacak şekilde üst üste dizilir, birbirlerine yapışmaması için üçgen kısımları mevcut yağ ile yağlanırsa daha iyi olur.

# Dizme işlemi bittikten sonra kalan yağ, bütün babillerin üzerine gezdirilir.

# Hazırlanan tatlı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verilir.

# Üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika)

# Fırından çıkan çok sıcak babilin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir.

# Tatlı en az 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur.



Not: Tatlının hamurunu açarken, buğday nişastası kullanılması tavsiye edilir. Şekil vermeden önce fazla nişastalar silkelenmelidir.



Bu tarif (Mütevazı Lezzetler ikramlar Sayfa: 312) Sevgiler



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Babil için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP