27 Nisan 2010 Salı

Badem Tatlısı

BADEM TATLISI



MALZEMELER

6 yumurta

2 çorba kasigi toz seker

100 gr margarin

2 çorba kasigi un

50 gr kabuksuz badem

100 gr çekilmis badem

1 kilo sekerden yapilmis surup

Surubun malzemesi

1 kg toz seker

3 bardak su



YAPILIŞI

Tatlinin hazirlanisi:

Yumurta sarilarini aklarindan ayirarak bir tencereye alin ve sekeri de ilave edin. Agir ateste tel ile çirparak kabartin.

Atesten alarak çekilmis badem, un ve 50 gr eritilmis margarin ekleyin.

Yumurta aklarini ayri bir kapta çirparak kar haline getirin. Karisima katarak kevgirle karistirin.

Yaglanmis tepsiye dökerek düzlestirin. Üzerine ince kirilmis bademi serpistirip 20 dakika ile yarim saat arasinda pisirip firindan çikarin. Üzerine soguk surup dökün. Servis edin.

Surubun hazirlanisi:

Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatin. Köpügünü alin, limon suyunu katin. Kisa bir süre daha kaynatip atesten alin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP