27 Nisan 2010 Salı

Bademli Kalburabastı

BADEMLİ KALBURABASTI



1 kilo un

500 gr. tereyağı

5,5 kalhve fincanı pudra şekeri

4 yumurta

2 su bardağı çekilmiş badem

biraz tuz

3 bardak şeker

3 bardak su



Unu tereyağıyla yoğurun, sonra pudra şekerini katın, daha sonra yumurtaları, çekilmiş bademi ve tuzu ekleyin, tekrar yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avucunuzda yarım santim kalınlığında yasılaştırın, kalbur üzerine bastırarak ikiye katlayın. Fırında pişirdikten sonra, 3 bardak şekeri 3 bardak suda kaynatarak eritin ve bunları şerbete atın.



Afiyet Olsun

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP