27 Nisan 2010 Salı

Bademli samsa tatlısı

BADEMLİ SAMSA TATLISI



1 paket 500 gram'lık milföy hamuru

1 su bardağı ince öğütülmüş badem

1 kahve fincanı hindistancevizi

1 adet yumurta

1 kahve fincanı tozşeker

Şerbeti için:

4 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limon



Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyun ve yumuşamasını bekleyin. Bir kabın içerisine yumurta akını, hindistancevizini, öğütülmüş bademi ve tozşekeri koyup karıştırın. Macun kıvamına getirin. Yumuşamış olan hamurların bir kenarına hazırladığınız harçtan bir taüı kaşığı kadar eşit şekilde sürün ve hamuru bir kere katlayın. Birleştiği yere firça ile çok az yumurta sarısı sürün ve uzunlamasına 3 parçaya kesin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Bitince hamurları iki parmak genişliğinde kesip, derin bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta ısüı fırında pişirin. Tatlınızın şerbetini önceden kaynaüp soğutun ve pişen tatlı sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kolay Samsa için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

ML® Samsa için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP