27 Nisan 2010 Salı

Bademli şekerpare

BADEMLİ ŞEKERPARE



Bir buçuk su bardağı un

1 çay bardağı pudraşekeri

125 gram margarin

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 kahve fincanı öğütülmüş badem

1 adet yumurta

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

1 çorba kaşığı irmik

Yarım çay bardağı süt

Üzerine koymak için kabukları soyulmuş bütün badem

Şerbeti için:

4 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

Yarım limon



Unu tezgaha eleyip, ortasmı açın. Sırasıyla margarin, pudraşekeri, kabartma tozu, yumurta, öğütülmüş badem, irmik, süt ve limon kabuklarını koyup yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlak şekil vererek derin bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine, ayıklanmış bütün bademleri bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada, şerbet malzemesini kaynatıp, sıcak olarak tatlıların üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP