27 Nisan 2010 Salı

Bal Bademli Tel Kadayıf

BAL BADEMLİ TEL KADAYIF



Yarım kg tel kadayıf

Yarım paket tereyağı

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı bal

İçi içn:

1,5 su bardağı ddövülmüş badem

Şerbet için:

2;5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir, ılyınca kadayıfların üzerine dökülür, lime lime didiklenir. Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırarak yerleştirilir. Üzerine badem serpilir. Kalan yarısı da bastırarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, altın rengini alana kadar pişirilir. Fırından çıkınca bal ve süt karışımı gezdirilir. Hemen ardından şerbet dökülür. Şerbeti çekince kare kare keserek servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP