27 Nisan 2010 Salı

Basit Kalburabastı

BASİT KALBURABASTI



Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı eritilmiş margarin

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı ceviz içi

Aldığı kadar un

Kızartma için:

2 su bardağı sıvıyağ

Şerbet için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu



Hazırlanışı:

* Sıvıyağ, margarin, tozşeker ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

* Şerbet için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına ceviz içi ilave edin. Oval şekil verip her birini kalbur veya elek üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.

* Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları birer birer kızgın yağa atıp hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın.

* Tavadan aldığınız kızarmış hamurları birkaç parti halinde soğuk şerbetin içine atıp şerbeti çekinceye kadar bekletin. Kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP