27 Nisan 2010 Salı

Bülbül Kuyusu

BÜLBÜL KUYUSU



2 Adet yumurta

1 fincan sirke

yarım apket margarin (ya da yarım su bardağı sıvıyağ)

1 su bardağı yoğurt

alabildiği kadar un

1 paket kabartma tozu

ceviz, fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3,5 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı limon suyu



2 yumurtanın, birini sarısı üzerine sürmek üzere ayrılır. Kalan yumurta, sirke, oda ısısında yumuşamış margarin, yoğurt, alabildiği kadar un kabartmatozu ile birlikte hamur yoğrulur. Bir süre hamur dinlendirilir, daha sonra ikiye bölünür, her parça unlanarak oklavayla yarım santin malınlığında açılır, 1 su ve 1 çay bardağı yardımıyla bir büyük dolu daireler ve bir büyük ama içi boş delikli daireler kesilir. Alta deliksiz daire konur, üzerine halka şeklindeki daire konur, boşlğu fındık, ceviz karışımıyla doldurulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir, fırından çıkıp birkaç dakika soğuduktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP