27 Nisan 2010 Salı

BÜLBÜL TATLISI

BÜLBÜL TATLISI



Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket nişasta

Yarım paket margarin

1.5 su bardağı un

Şerbeti İçin

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 kaç damla limon suyu

Yapılışı

Malzemenin hepsini yoğurun. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde açıp yufkanın arasına nişasta serpip hepsini birden merdane ile açıp küçük karelere bölün her kareyi üçgen şeklinde kapatın. 180 derece fırında pişin. Tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP