27 Nisan 2010 Salı

Burma baklava

BURMA BAKLAVA



Malzemeler

Un

250 gr. nişasta

1 çay bardağı sıvı yağ

250 gr tereyağı veya sıvıyağ

1 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sirke

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı su

İç malzeme:

250 gr kavrulmuş ceviz veya fındık

1 çay bardağı toz şeker

Şerbet için

6 bardak toz şeker

5 bardak su

Yarım limon



Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve 1 çay bardağı suyu bir kapta iyice karıştırıp alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Poğaça jhamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu arada 5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp içine 4-5 damla limon sıkarak soğumaya bırakıyoruz. Yarım paket margarini eritip hazırlıyoruz. Ceviz veya kavrulmuş fındığı toz şekerle bir tabakta karıştırıyoruz. Hamurdan koparttığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları nişasta serperek yufka inceliğinde açıyoruz. Bir fırça yardımıyla açtığımız hamurlara erittiğimiz margarinden sürüp iç malzemeyi serpiyoruz. Sonra oklavaya sarıp iki tarafından içeri doğru iterek oklava üzerinde hamuru iki uçtan büzüyoruz. Oklava ile birlikte bir borcama veya tepsiye sıyırarak çıkarıyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar uyguluyoruz. Üzerine kalan margarini döküyoruz. Nar gibi kızarana dek yaklaşık 45 dakika fırında pişiriyoruz. Şerbeti dökmek için baklavanın ılınmasını bekliyoruz (şerbet sıcakken dökülürse hamur oluyor). Ilık şerbeti üzerine döküp çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP