27 Nisan 2010 Salı

Burma Kadayıf

BURMA KADAYIF



10 kişilik

1 kg çiğ burma kadayıfı

600 gram eritilmiş

tereyağı

1 kg öğütülmüş fıstık içi

1 çorba kaşığı pekmez

Şerbet için:

6 su bardağı su

3 kg tozşeker



Kadayıf için 100 gram eritilmiş tereyağı ve pekmezi karıştırın. Tepsiye sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya öğütülmüş fıstık içi serpin. Bir ucundan tutup, burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını dökün. Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Sonra kadayıfı ters yüz edin. Bu yüzü de kızarana dek pişirin. Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Cevizli Kadayıf için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP