Cennet Köşkü
CENNET KÖŞKÜ
MALZEMELER
Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
1,5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık
YAPILIŞI
Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün. 4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın. 5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.
-----------------------------------------------------------------------------
ML® Cennet Köşkü için tıklayın
-----------------------------------------------------------------------------
0 yorum:
Yorum Gönder