27 Nisan 2010 Salı

Cennet Köşkü

CENNET KÖŞKÜ



MALZEMELER

Milföly Hamuru;

250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)

1/2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 bardak su

200 gr margarin

1/2 bardak un ( hamuru açmak için)

1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)

Şurubu;

2,5 bardak tozşeker

1,5 bardak su

1/4 limon

Süsü için;

1 bardak krem şanti

1 fincan kıyılmış yeşil fıstık



YAPILIŞI

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün. 4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın. 5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Cennet Köşkü için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP