27 Nisan 2010 Salı

CEVİZLİ BURMA BAKLAVA

CEVİZLİ BURMA BAKLAVA



MALZEMELER

1 kg un

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

5 yemek kaşığı tereyağı

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı zeytinyağı

HARCI İÇİN,

1 tatlı kaşığı tarçın

2 su bardağı ceviz içi

ŞURUBU İÇİN,

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu



Unu yoğurma kabına koyup, ortasını açın. Süt, yumurta, limon suyu ve tereyağı ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın ve 1 saat dinlendirin.

Şurubu için; şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Cevizleri tarçınla karıştırın.

Nişasta ve unu karıştırıp, baklava açmak için bekletin.

Hamurdan, küçük bezeler alıp incecik açın. Hamuru açarken, nişastalı unu kullanın. Üzerine ceviz ve tarçın karışımını serpip, yufkayı oklavaya sarın. Oklavanın üzerinde, yufkayı büzüp oklavadan çıkartın. 5 cm uzunluğunda kesip, yağlanmış tepsiye dizin.

Zeytinyağı ve tereyağını eritip, üzerine dökün. 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırından çıkan baklavaların üzerine soğuk şuruptan gezdirip 10 dakika bekletin. Kalan şurubu da baklavaların üzerine döktükten sonra 1 saat bekletin. Servise hazır.



Not: Yufkaların oklavaya yapışmaması için, oklavanıza nişasta serpiştirin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP