27 Nisan 2010 Salı

Cevizli Kadayıf

CEVİZLİ KADAYIF



MALZEMESİ

1/2 Kg. tel kadayıf

1,5 Küçük paket margarin (185-190 Gr.)

1 Su bardağı dövülmüş ceviz

1 Su bardağı sıcak su

3 Su bardağı toz şeker

3 Su bardağı su

1/2 Limon suyu.



YAPILIŞI

1 Çukur bir kaba tel kadayıfları koyunuz.

2 Üzerine eritilmiş margarin dökünüz. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayınız.

3 Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyiniz.

4 Üzerine dövülmüş ceviz yayınız.

5 Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam seriniz.

6 Orta ısıdaki fırında kızartınız.

7 Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdiriniz.

8 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletiniz ve üzerine soğuk şurup dökünüz.

9 Bir saat sonra kare kare keserek servis yapınız.



ŞURUP HAZIRLIĞI

1 Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatınız. 1/2 limon suyu ilâve ediniz.

2 Koyulaşınca ateşten alınız soğutunuz.



Not: Kadayıf soğumuşsa şurubu sıcak olarak üzerine dökünüz.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Cevizli Kadayıf için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP