27 Nisan 2010 Salı

Cevizli Yufka Tatlısı

CEVİZLİ YUFKA TATLISI



3 adet hazır yufka

2 su bardağı ceviz

Yarım paket margarin

Şerbet:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon



Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Margarin eritilir. İlk yufka yayılır, yüzeyine yağ sürülür. Ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısma uzunlamasına ceviz konur ve rulo yapılır. Diğer yarısı da aynen yapılır. Sonra rulo bıçakla 2 parmak eninde kesilir. Kalan yufkalar da aynı şekilde yapılır. Yağlanmış tepsiye kesik kısmlerı üste gelecek şekilde aralıksız dizilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP