27 Nisan 2010 Salı

Cevizpare

CEVİZPARE



4 su bardağı un

1 çay bardağı irmik

125 gr. pudra şekeri

250 gr. margarin

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

yarım limon suyu



Şurubu kaynatın içine limon suyunu koyup biraz daha kaynattıktan sonra kenara alın soğusun. Pudra şekerini, yumurtaları, irmiği, unu, margarini, kabartma tozunu, vanilyayı beraberce yoğurun, en son iri çekilmiş cvizi de hamura katın. Hamurdan yuvarlak parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden hararetli ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökün, 2 saat şekerin çekmesini bekleyin, srvis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP