27 Nisan 2010 Salı

Cevizzade

CEVİZZADE



1 paket margarin

3 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

1 tutam tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:

2 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya terk edilir. Sonra yumuşak margarin ve diğer hamur malzemesiyle ele yapışmayan, şekil alabilen bir hamur hazırlanır. Yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. İki avuç arasında bastırarak çay tabağından biraz küçük açılır. Ortasına yeteri kadar ceviz konur. Kenarlardan ortaya toplanarak top şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirlir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP