27 Nisan 2010 Salı

Çiçek Tatlısı

ÇİÇEK TATLISI



5 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı erimiş margarin

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ

Şurup içi;

yarım kg. toz şeker

2 yemek kaşığı toz yeşil fısıtık



Şekeri tencereye alın. Üzerini geçeek kadr su koyup koyu kıvamda kaynatın. Soğumaya bırakın. Yoğurt, margarin, yumurtaları yoğurma kabında karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Çiçek kalıpla kesip kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip servis tabağına alın. Ortalarına yeşil fısıtık koyup servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP