27 Nisan 2010 Salı

Çikolatalı Sultan Tatlısı

ÇİKOLATALI SULTAN TATLISI



200 gr tereyağı

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 adet kare çikolata

1 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı şeker

1 çay kaşığı karbonat

2,5 su bardağı un

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu



Şeker ve yumurta çırpılır. Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı katılır. Biraz karıştırdıktan sonra rendelenmiş çikolata, kakao, un ve karbonat katılır. Kısa süre daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama dökülür, 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet kezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP