27 Nisan 2010 Salı

Çimdik Tatlısı

ÇİMDİK TATLISI



2 adet yumurta

yarım çay bardağı sıvıyağ

yarım çay bardağı margarin

1 kahve fincanı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı yoğurt

alabildiği kadar un

Şerbeti İçin;

4 bardak şeker

2,5 su bardağı su

yarım limon suyu



Hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında hamur yapılır, 10 - 15 dakika dinlendirilir. Sonra küçük bezelere ayrılır. Mantı açar gibi açılır. Küçük küçük karelere kesilir. Her kare üçgen olarak katlanır. Daha sonra diğer uçları da birbirine yapıştırılır. Kızgın yağa atılır. Kızaran hamurlar önceden yapılmış, soğutulmuş şerbetin içine atılır. Tatlılar ılıyınca üzerine fındık, fıstık, hindistancevizi ile süslenerek ikram edilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP