27 Nisan 2010 Salı

Düğüm Lokma

DÜĞÜM LOKMA



2 adet yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabrtma tozu

1 tutam tuz

Yeteri kadar un

Şerbet için:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

1,5 su bardağı sıvıyağ



Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur hazırlanır. 20 dakikalığına dinlenmeye bırakılır. Bu arada şerbet kaynatılır. Dinlenen hamurdan yarım ceviz kadar parçalar alınır. Masada 3 parmak eninde çubuk yapılır. Çubuk ortadan bükerek bir tur düğüm attırılır. Bütün düğümler hazırlanınca kızgın yağda kızartılır. Soğumuş şerbete atılır. Şerbette yarım saat tutulduktan sonra servise sunulabilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP