27 Nisan 2010 Salı

Ekmek Sarması

EKMEK SARMASI ( 4 KİŞİLİK)



Malzeme : 1 ad. Ekmek kadayıfı, 1500 gr. Toz şeker, 1 kg. Su, 1 ad. Limon, 10 gr. Hindistan cevizi, 10 gr. Yeşil fıstık, 4 ad. Kivi, 1 rulo Kaymak.



Tarif : Su, şeker ve limon kaynatılıp, şurubu hazırlanır. Ekmek kadayıfı ıslatılıp, içi alındıktan sonra, şurupla birlikte hafif ateşte pişirilir. Daha sonra soğutulup, küçük rulo şeklinde kesilip, içerisine kaymak sarılıp, üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serpilip, kivi dekoruyla servis yapılır.



Esenlikler...

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP