27 Nisan 2010 Salı

Elmalı Tatlı

ELMALI TATLI



1 kg un

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı eritilmiş margarin

1 su bardağı çekilmiş fındık

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Arasına:

6 adet elma

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şurup için:

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limonun suyu



Hamur yoğurma kabında unu, yoğurdu, pudra şekerini, sıvı yağı, eritilmiş margarini, çekilmiş fındığı, yumurtalan, 1 paket kabartma tozunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru iki eşit parçaya ayırın, ilk parçayı hafif yağlanmış tepsiye elinizle yayın. İç malzemesi için kabuğu soyulmuş rendelenmiş elmaları, tarçını ve dövülmüş cevizi karıştırın.

Hamurun üzerine yayın. Düz bir zemine tepsinin büyüklüğünde streç film koyun. İkinci hamur parçasını streç film üzerinde elinizle tepsi büyüklüğünde açın.

Sonra kenarlarından kaldırarak, hamuru tepsiye devirin. Dilimler halinde kesin. Orta ısılı fırında hamurun altı ve üstü kızarana dek pişirin. Tepsiyi fırından çıkararak, soğutun.

Şurup için; şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatın. Kıvamına geldikten sonra soğutulmuş hamurun üzerine döküp, servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP