27 Nisan 2010 Salı

Elmalı Top

ELMALI TOP



1 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 tutam tuz

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

Üzeri için:

Yarım paket margarin

İçi için:

2 adet elma

1 çay bardağı şeker

1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

Yarım limon suyu



Su, süt, yumurta ve yağ karıştırılır. Üzerine tuz, kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Bu arada şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır. İç için elma iri rendelenir, bir tavaya aktarılır. Üzerine şeker ve tarçın eklenir. Orta ateşte bir taşım pişirilir. Dinlenen hamur 30 eşit parçaya ayrılır. Unlu zeminde çay bardağı ağzı kadar açılır. Ortasına yeteri kadar iç konur. Kenarlardan ortaya doğru toplanır ve yuvarlanır. Toplar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş margarin dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP