27 Nisan 2010 Salı

ELMALI ŞERBETSİZ BAKLAVA

ELMALI ŞERBETSİZ BAKLAVA



4 kişilik

1 adet yufka

Yarım paket eritilmiş margarin

2 adet elma

7-8 çorba kaşığı tozşeker

Yarım limonun suyu

1 tatlı kaşığı tarçın

1 avuç dolusu kuruüzüm



Yufkayı 10 cm'lik kareler halinde kesin. Aralarına eritilmiş margarin sürerek, farklı açılarda olacak şekilde üst üste dizin. Kızarana dek fırında pişirin. Elmaları kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde doğrayın. Başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerine 7-8 çorba kaşığı tozşekeri, 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 avuç dolusu kuruüzümü serpin. Yarım limonun suyunu dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin. Elmalı harcı 2 adet yufkanın arasına koyun. Krema veya vanilyalı dondurmayla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP