27 Nisan 2010 Salı

Ev Baklavası

EV BAKLAVASI



Bu tarif (Mütevazı Lezzetler ikramlar Sayfa: 318) alınmıştır.



1 Adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Çeyrek su bardağı sıvıyağ

1 - 2 Damla sirke

Yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu

Çeyrek çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi İçin;

200 Gr. tereyağı

1,5 Su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin;

2 Su bardağı su

2 Su bardağı toz şeker

1 Tatlı kaşığı limon suyu

Açmak İçin;

1 Su bardağı buğday nişastası



# Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, dövülmüş limon tuzu, tuz ve orta yumuşak kıvam için, alabildiğine un, bir arada yoğrulur, hamur yapılır.

# Hamur 25 - 30 dakika dinlendirildikten sonra 6 eşit parçaya bölünür.

# Her parça nişasta serperek, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde, çok ince olarak açılır.

# Açılan yufkanın tüm yüzeyine eritilmiş, ılıtılmış tereyağından 2 - 3 çorba kaşığı konur, sürülür.

# Yağlı zeminin üzerine ince dövülmüş ceviz serpilir. Yağlı, cevizli yufka 2 adet yan yana oklavaya sarılarak rulo yapılır.

# Yufka buruşturulmadan oklavalar hızla çekilir. Ruloya hafifçe bastırılır, yassılaştırılır, bıçakla verev şeklinde, 2 parmak kalınlığında kesilir.

# Diğer 5 hamur parçasına da aynı işlemler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir, parçaların uç kısmları üst üste gelebilir.

# Kalan erimiş margarin ev baklavasının üzerine gezdirilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir.

# Ev baklavası üzeri kızarana kadar pişerken, şerbet hazırlanır. Su, şeker kaynatılır, kıvama gelmesi için kısık ateşte biraz daha pişirilir, limon suyu eklenir, 5 dakika sonra ocaktan alınır, soğutulur.

# Tatlılar fırından çıkıp ilk hararetini atınca, soğuk şerbet gezdirilir.

# Oda ısısında en az 3 saat dinlendirilir, servis yapılır.



Not: Ev baklavası sıvıyağda kızartarak da hazırlanabilir. O zaman üzerine yağ gezdirmeye gerek yoktur.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Ev Baklavası için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP