27 Nisan 2010 Salı

Fatih sarması

FATİH SARMASI



4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı margarin

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

2 çoba kaşığı bal

2 çorba kaşığı antepfıstığı

Şerbeti için:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker



Bir kaba 4 yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı unu alalım. 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyelim. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpalım. Fırın tepsisini yağlayıp unlayalım. Karışımı tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından alalım. Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürelim. 2 çorba kaşığı fıstığı serpelim. Pandispanyayı rulo biçiminde saralım. 2 su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritelim. Tatlının üzerine gezdirelim. Dilimleyerek servis yapalım.

Şerbeti pişirmeden yani biraz kaynatıp hemen dökelim. Afiyet olsun.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP