27 Nisan 2010 Salı

FISTIKLI BURMA

FISTIKLI BURMA



Malzemeler

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kase yoğurt

1 Paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

1 paket sana yağı

Yeterince antep fıstığı

Yapılışı

Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpilir ve oklava yardımıyla sarılarak yufkalar 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burulur. Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın. Şerbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 – 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP