27 Nisan 2010 Salı

Fındıklı Kadayıf

FINDIKLI KADAYIF



MALZEMELER

500 gr Kadayıf

200 gr Fındık

200 gr Tereyağı veya margarin

ŞERBETİ

4 Su bardağı şeker

4 Bardak su

1/2 limon

ÜZERİ İÇİN

100 gr İri dövülmüş fındık



YAPILIŞI

Yağ erîtilir, kadayıf yağ ile harmanlanıp ikiye ayrılır. Yarısı tepsinin dibine eşit olarak yayılır. Ortasına fındık konup üstüne kadayıf konur, kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirilir. 4 bardak şeker, 4 bardak su kaynatılır 1/2 limon sıkılır soğutulur,sıcak tepsiye dökülüp soğuyunca üstüne iri dövülmüş fındık serpilerek servis yapılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP