27 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı Hamur Tatlısı

FISTIKLI HAMUR TATLISI



4 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı şeker

3 su bardağı un

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limon suyu



Evvela şerbet hazırlanır; şerbet malzemesi tencereye konur, orta ateşte kıvam alana kadar kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurta, şeker ve yoğurt bir çırbıcıyla iyice çırpılır. Üzerine sıvıyağ, fıstık, kabartma tozu ve un eklenir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bolca yağlanmış bir fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılımış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Tatlı sıcakken soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat sonra kare kare keserek servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP