27 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı Poğaça Tatlısı

FISTIKLI POĞAÇA TATLISI



1 adet yumurta

1 adet yumurta sarısı

1 paket margarin

3 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

İçi için:

1 su bardağı antep fıstığı

1 adet yumurtabeyazı

1 çay bardağı toz şeker

Şerbet için:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım limon suyu



Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Margarin eritilir, üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Unlu zeminde çay tabağından küçük açılır. Kenarına yeteri kadar iç konur ve poğaça şeklinde kapatılır, kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP