27 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı Sünger Tatlısı

FISTIKLI SÜNGER TATLISI



1 kibrit kutusu kadar yaş maya

1 adet yumurta

1 çay bardağı irmik

2 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

Yarım paket tereyağı

1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

1 kahve fincanı pudra şekeri

Şerbet içn:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker



Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yaş maya, pudra şekeri ve ılık su iyice karıştırılır. Üzerine ılık süt, eritilmiş tereyeğı, irmik, pirinç unu, yumurta, fıstık ve elenmiş un konur iyice karıştırılır. Uygun büyüklükte yağlanmış bir fırın kabına konur. Ilık bir ortamda 45 dakika kadar bekletilir. Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Kızarana kadar pişirlir. Fırından çıktıktan 15 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çektikten sonra dilimlenerek servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP