27 Nisan 2010 Salı

Fıstıkılı Tırtıl Baklava

FISTIKILI TIRTIL BAKLAVA



Hamur için:

1 adet yumurta

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tautam tuz

1 çorba kaşığı sirke

Alabildiği kadar un

İçi için:

2 su bardağı antep fıstığı

2 lüle kaymak

Şerbet için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

Üzeri İçin:

1 paket tereyağı



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemesi bir araya getirilir, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğrulur. 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamur 10 parçaya bölünür. Her parça nişastayla olabildiğince ince açılır. Önce yüzeyine ince bir kaymak sürülür, sonra çok ince çekilmiş fıstık serpilir. yufka ortadan ikiye kesilir. İnce bir oklavaya sarılır, iki ucundan ortaya doğru büzdürülür ve oklava çekilir. Diğer yarısı da aynı şekilde yapıldıktan sonra bıçakla 2 parmak eninde kesilir. Tepsiye sıkı sıkı dizilir. Kalan hamur parçalarına da aynı işlemler tekrarlanır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince ikram edilir.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP