27 Nisan 2010 Salı

Gül Tatlısı

GÜL TATLISI



MALZEMELER

Surup:

3,5 su bardagi toz seker,

3,5 su bardagi su,

1 tatli kasigi limon suyu

Hamur:

4 su bardagi un,

1 paket hazir maya,

1 yumurta, 125 g margarin,

1 çay bardagi sade gazoz,

1 su bardagi ögütülmüs ceviz içi



YAPILIŞI

Surup: Ölçülü seker ve suyu 10 dakika kaynatin. Kaynamanin sonuna dogru limon suyunu ekleyin ve sogumaya birakin.

Hamur: Unu maya ile karistirin. Üzerine yumurta, margarin ve gazozu ekleyip iyice yogurun. Hamuru bekletmeden 4 esit parçaya bölün. Merdane ile 0,5 cm kalinliginda açin. Üzerine ceviz serpin ve rulo seklinde

sarin. Biçak yardimi ile birer cm genisliginde dilimler kesin. Kalan hamurlari da bu sekilde hazirlayip 33 cm çapindaki yaglanmis tepsiye aralikli olarak siralayin. Üzerini kapatip 25 dakika dinlendirin. Sürenin

sonunda önceden isitilmis 180 dereceli firinda 25-30 dakika pisirin. Firindan çikartip bekletmeden üzerine soguk surubu gezdirerek dökün ve üzerini kapatin. Soguk servis yapin.



ML® Yaban Gülü (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP