27 Nisan 2010 Salı

Hamali

HAMALİ



THY Skylife



Malzemesi:

4 yaprak baklava yufkası

50 gr çilek

30 gr frambuaz

30 gr böğürtlen

30 gr siyah dut

İç malzemesi:

50 gr irmik

500 gr süt

Şurubu için:

750 gr şeker

500 gr su

1/4 limon suyu



Hazırlanışı:

İlk önce tencereye irmik ile sütü boşaltıp ocakta pişirin. Devamlı karıştırarak hamur haline gelince soğumaya bırakın. Baklava yufkasını kare şeklinde kesip iç malzemeden baklava hamurunun ortasına kaşık yardımı ile koyun. Üzerine meyveleri serpin. Yufkayı dörde katlayıp fırın tepsisine dizin. 30 dakika 170 derecede pişirin. Üzerine şurubundan gezdirip soğuyunca servis edin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP