27 Nisan 2010 Salı

HURMA TATLISI

HURMA TATLISI



MALZEMELER

1/2 kg margarin

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

2 çay kaşığı karbonat

yanm limonun suyu

800 gr un

Şurup malzemesi :

6 su bardağı şeker

4.5 su bardağı su



HAZIRLANIŞI

Margarini eritip, çırpın. Bir yumurta sansını yağa katın. Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğündeki oval parçaları tepsiye dizip üzerlerine çatalla bastırıp şekil verin. Orta hararetteki fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin. Hazırladoğınız ılık şurubu üzerine dökün.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Hurmacık için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP