27 Nisan 2010 Salı

Hurmalı Baklava

HURMALI BAKLAVA



MALZEMELER

5 adet milföy hamuru,

250 gr. hurma,

100 gr. ceviz,

2 su bardağı toz şeker,

1,5 su bardağı su



YAPILIŞ TARİFİ

Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini

çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer

tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta

sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup

hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis

yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP