27 Nisan 2010 Salı

İrmik Lokması

İRMİK LOKMASI



MALZEMELER

300 gr irmik

160 gr yogurt

4 çorba kasigi sivi yag

3 adet yumurta

1 çay kasigi karbonat

Surup Için:

3 su bardagi seker,

3 su bardagi su,

1 tatli kasigi limon suyu.



YAPILIŞ TARİFİ

Seker ve suyu kivamli bir surup olacak sekilde kaynatin. Limon suyunu da katip atesten indirin. Hamur için irmik, yogurt, yag, yumurta ve karbonati karistirin. 10 dakika dinlendirin. Derin bir tencereye bol yag koyun, kizdirin. Kasikla aldiginiz malzemeyi orta kizginliktaki yaga atin. Altin gibi kizarinca çikarin ve surubun içine atin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP