27 Nisan 2010 Salı

İrmik Tatlısı

İRMİK TATLISI



Malzemeler

1 paket irmik

1 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı su

2,5 yemek kaşığı yoğurt

isteğe göre badem

tahin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

3-5 damla limon suyu



İrmik, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Sonra bir bardak suyu ilave edip karıştırın. 25-30 cm'lik bir tepsinin içini yağ sürer gibi tahin sürün. İrmikli karışımı öbek öbek tepsiye döküp bir kaşık yardımıyla tepsiye yayın fakat bastırmayın. Bunu 7-8 saat bekletin. Sonra üstüne yoğurt sürüp sıcak, fırına sürün. Üstündeki yoğurtlar çekmeye başlayınca fırından çıkarın ve isteğinize kesim şekli verin (çizerek, bastırmadan)ve tekrar fırına koyun, sonra pembeleşmeye başlayınca tekrar çıkarın ve çizmiş olduğunuz yerlerden kesip fırına koyun. İyice kızarınca çıkarın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olarak üstüne dökün.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Meyveli İrmik Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP