27 Nisan 2010 Salı

İRMIKLI ŞEKERPARE

İRMIKLI ŞEKERPARE



MALZEMELER

4 bardak un

2 yumurta

1 paket margarin

1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri

5 kaşık irmik

½ paket kabartma tozu

isteğe göre hindistancevizi

Şerbeti için;

4,5 su bardağı şeker

6 bardak su

½ limon



HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve tepsiye dizin. İsterseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırında 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP