27 Nisan 2010 Salı

İrmikli Telkadayıf

İRMİKLİ TELKADAYIF



MALZEMELER

500 gr telkadayıf

125 gr margarin ( yarım paket)

İçine;

100 gr irmik

1 lt süt ( 5 su bardağı)

Şurubu;

1 kg tozşeker

3 bardak su



YAPILIŞ TARİFİ

Telkadayıfını didikleyin ve içindeki hamurumsu kısımları çıkartın. Eritilmiş

yağı katıp altüst yapın.

Sütle irmiği karıştırarak pişirin. Arada karıştırarak soğutun. Kadayıfın

yarısını bir tepsiye yerleştirin. Üzerine de irmiği yayıp kalan kadayıfı

döşeyin.

Orta ısılı fırında pembe renkte pişirin. Üzerine hazırladığınız koyuca şurubu

boşaltın. Şurubu iyice çekince parçalara bölüp servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP