27 Nisan 2010 Salı

Kabaklı Könefe

KABAKLI KÖNEFE



500 gr. tel kadayıf

250 gr. bal kabağı

4 çorba kaşığı tereyağı



Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsini dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine haşlanmış bal kabağı püresini yerleştirin. En üst kısma yeniden kadayıf döşiyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından larak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP