27 Nisan 2010 Salı

Kadayıf Dolması

KADAYIF DOLMASI



MALZEMELER

500 gr. Tel kadayif

250 gr. Ceviz içi

100 gr. Tereyag

3 adet Yumurta beyazi

1 lt. Siviyag

100 gr. Kaymak

20 gr. Yesil fistik

Surubu:

1 kg. Tozseker

750 gr. Su

1/2 adet Limon suyu (birlikte kaynatilip, sogutulur)



YAPILIŞI

Tel kadayif ince ince açilir. Çekilmis ceviz içi, kadayiflara serpilir. Üzerine eritilmis tereyag dökülüp, karistirilir. Kadayiflar yuvarlanip, yumurta beyaziyla yapistirilir. Ocakta hafif isinan siviyagda kizartilir. Kizaran kadayiflar, soguk suruba atilip, surubu çekince kaymak ve üzerine yesil fistik dökülerek servis yapilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kadayıf Dolması için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP