27 Nisan 2010 Salı

Kadayıf Sarması

KADAYIF SARMASI



500 gr. tel kadayıf

250 gr. toz şeker

250 gr. dövülmüş ceviz içi

3 bardak toz şeker

3 su bardağı su

4 yumurta

1 su bardağı bitkisel yağ



Kadayıfı bir tepsiye her tarafı eşit kalınlıkta olmak üzeri yayın. Dövülmüş ceviz içini 250 gr. şekerle birlikte tam ortasına uzunlamasına yerleştirin. Bu içi kadayıfa sararak yuvarlak bir biçim verin. İyice çırpılmış 4 yumurtaya bulayıp büyük bir tavada kızdırdığınız bitki yağında çevire çevire kızartın. 3 bardak toz şekeri 3 bardak su içinde kaynatarak şurup yapın ve soğutun. Kızarmış kadayıfı sıcak sıcak soğuk şuruba atın. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP