27 Nisan 2010 Salı

Kajulu Şekerpare

KAJULU ŞEKERPARE



Yarım paket tereyağı

2 çorba kaşığı irmik

2 çorba kaşığı pudra şekeri

2 çorb akaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 su bardağı çekilmiş kaju

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

Şerbet için:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Üzeri için:

20 adet kaju



Şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Yumuşak tereyağı ve bütün malzeme birleştirilir, yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Üzerlerine yarım kaju saplanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP