27 Nisan 2010 Salı

Kalburabastı

KALBURABASTI



2 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı süt

karbonat

1 kahve fincanı sirke

aldığı kadar un

şerbeti için;

4 su bardağı şeker

üzerini örtecek kadar su

bir miktar limon suyu



Önce şerbet hazırlanır, soğutulur. Sirke ve karbonat bir kapta eritilir, hamur malzemesinin tümüne karıştırılır. Ele yapışmayacak hamur yapılır. Delikli kepçe üzerinde 1 ceviz büyüklüğündeki hamur bastırarak açılır, ortasına ceviz ve tarçın karışımı konur, poğaça gibi katlanır, delikli kepçenin şeklini almış tatlılar fırın tepsisine dizilir, orta hararetli fırında pembe renkli pişirilir. Soğuk şerbet fırından çıkan sıcak tatlıa dökülür.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kalburabastı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP