27 Nisan 2010 Salı

Kanarya Yuvası

KANARYA YUVASI



Malzemeler:

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı karbonat

Alabildiği kadar un

Açmak için:

1 kase nişasta

içi için:

1 kase dövülmüş ceviz

İçi ve üzeri için:

1 paket tereyağı

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon



Hazırlanışı:

Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Daha sonra hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, nişasta serperek olabildiğince ince açılır. Yüzeyine 1 tatlı kaşığı kadar erimiş tereyağı gezdirilir, ceviz serpilir, fazla sıkı olmayan rulo yapıldıktan sonra gül börek gibi kendi etrafında sarılır. Yağlanmış tepsiye aynı şekilde hazırlanmış tatlılar aralık vermeden yerleştirilir. Üzerine kalan tereyağı gezdirilir. 180 derece fırında kızarana dek pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP