27 Nisan 2010 Salı

Kara Orman Meyveleri Baklavası

KARA ORMAN MEYVELERİ BAKLAVASI



THY Skylife



Malzemesi:

4 yaprak baklava hamuru

50 gr frambuaz

30 gr siyah dut

50 gr çilek

30 gr çekirdeksiz vişne

50 gr böğürtlen

Şurubu:

750 gr toz şeker

500 gr su

1/4 limon suyu



Hazırlanışı:

Baklava yufkasını dört kat olarak açın. Bütün meyveleri karıştırarak yufkanın ortasına dökün. Yufkanın kenarlarını içine katlayıp rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip 170 derecede 30 dakika kadar pişirin. Eşit parçalar halinde bıçak yardımı ile kesin ve şurubunu üzerinde gezdirin, soğuyunca servis edin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP